Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/KC2342_7157.jpg

Országos Egyházi Módszertani Intézményünk Védőháló című előadássorozatának legújabb vendége Szegfű Bernadett, gyermekvédelmi szakember, jógaoktató volt, aki már több alkalommal is tartott jógafoglalkozásokat gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataloknak.

Előadásában azt a kérdést járta körbe, hogy azontúl hogy a jóga hozzá tud járulni a test és a lélek egészségéhez, fontos szerephez juthat-e a gyermekvédelemben is. Mint Szegfű Bernadett elmondta, a jógához való kapcsolódás legkönnyebb útja, amikor elkezdünk fizikai gyakorlatokat végezni. Ez mindenki számára hozzáférhető útja egy mélyebb önismeret megszerzésének.

– Szembesülünk azzal, hogy milyen korlátai vannak a fizikai testünknek és azzal is, hogy ezt hogyan tudjuk kezelni. Ez tükröt adhat arra is, hogy a mindennapi életben a különböző problémákra hogyan tudunk rálátni, hogy miként tudunk megküzdeni egy számunkra kényelmetlen szituációval – mondta el Szegfű Bernadett.

A jógaoktató kiemelte, a jóga önmagában nem oldja meg a problémáinkat, de segíthet másképpen tekinteni rájuk. A gyermekvédelemben is fontos szerephez juthat a jóga, mint eszköz. Mindenki számára ideális, életkortól, fizikai felkészültségtől függetlenül ajánlható mindenkinek. A traumák nemcsak a lélekben, hanem sokszor a testben is nyomokat hagynak. A testtel való dolgozás, a jóga fizikai gyakorlása egyszerre tud mindkettőben jótékony folyamatokat elindítani. Szegfű Bernadett hangsúlyozta, hogy a traumatudatos gondolkodás nagy szerephez jut a jógában, amelynél kimondottan fontos az elfogadó és biztonságos légkör megteremtése, ahol nincs versenyhelyzet csak elfogadó és megengedő közeg.


(fotók: Karnok Csaba)

/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!